Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

en ingemaakte rode puntpaprika

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pofaardappel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Spekreepjes

gram

Mesclun

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

2.5 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)356 kcal
Energie (kJ)1491 kJ
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten17.1 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels3.6 g
Eiwitten8.5 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Saladekom
Kom
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en halveer ze (zie TIP) Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen met schil, afgedekt, in 10 minuten half gaar. Haal uit de pan en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen. Leg twee helften op een vel aluminiumfolie, bestrooi met zout en leg op iedere helft 1/4 el roomboter. Vouw goed dicht en bak 20 – 25 minuten in de oven.

Tip: Krijg je kleinere pofaardappelen, dan kan je ze ook in hun geheel koken, het halveren is alleen om de garing te versnellen.

Inmaken
2

Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een goede snuf zout. Breng aan de kook en verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Voeg de puntpaprika's toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

Spek bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en overige bieslook door deze vinaigrette.

Aardappel vullen
5

Meng in een kom: 3/4 van de cheddar, de zure room, de helft van de bieslook, peper en zout. Schep met een lepel wat van de binnenkant uit de halve aardappelen en prak dit door het kaasmengsel. Schep dit mengsel vervolgens terug in de uitgeholde aardappel. Leg de gevulde aardappelen in een ovenschaal, verdeel de rest van de cheddar eroverheen en bak nog 4-6 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn (zie TIP).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappels te gratineren.

Serveren
6

Leg de gevulde aardappel op een bord. Garneer met de spekblokjes en serveer de ingemaakte puntpaprika en salade erbij.