Skip to main content
Rijsttaart met verse slagroom
Rijsttaart met verse slagroom

Rijsttaart met verse slagroom

+/- 12 stukken

.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

0.17 roll(s)

Quichedeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten)

0.32 stuk(s)

Ei

35 gram

Rietsuiker

120 ml

Biologische halfvolle melk

20 gram

Risottorijst

35 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.17 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kJ)3379 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8 g
Vezels0.3 g
Eiwitten13 g
Zout1 g
Potassium98.4 mg
Calcium72 mg

Benodigdheden

Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Pan
Kleine kom
Hoge kom
Garde
Mixer

Instructies

Dérouler la pâte
1

Déroulez la pâte à quiche et laissez-la sur le papier sulfurisé. Graissez au beurre un moule à tarte rond de 24 cm de diamètre. Recouvrez le fond du moule de la pâte sur le papier sulfurisé. Coupez soigneusement les bords. Percez la pâte à plusieurs endroits à l’aide d’une fourchette.

Cuire le riz
2

Battez 2 œufs dans le petit bol. Portez 700 ml de lait à ébullition dans la casserole. Dès qu’il bouillonne, ajoutez 120 grammes de riz à risotto et 120 grammes de sucre de canne. Remuez, puis portez de nouveau à ébullition, doucement. Faites cuire le tout 25 à 30 minutes ou jusqu’à ce que le riz soit cuit en remuant fréquemment à l’aide d’un fouet pour éviter qu’il n’attache.

Tip: Laat de rijst niet droogkoken, er moet wat vocht overblijven voor het bakken in de oven. Gaat het toch te hard? Zet het vuur dan lager.

Amalgamer
3

Pendant ce temps, mélangez la crème fraîche liquide et le reste du sucre de canne dans le bol profond. Battez-la au fouet ou au mixeur jusqu’à formation de pics fermes, puis réservez-la au réfrigérateur. Retirez la casserole du feu lorsque le riz est cuit. Incorporez 2 cs de riz chaud aux œufs battu. Ajoutez ensuite ce mélange à la casserole contenant le riz et mélangez délicatement.

Tip: Door eerst een klein beetje hete rijst te mengen met de eieren, warm je ze rustig op en zullen ze niet gelijk stollen. Dit proces heet familie maken.

Cuire et garnir
4

Versez le mélange de riz et d’œufs sur la pâte à quiche dans le moule. Enfournez le gâteau 25 à 35 minutes. Il est prêt lorsque le dessus est bien doré et que les bords sont croustillants. Laissez le gâteau refroidir 5 minutes dans le moule, puis démoulez-le et laissez-le refroidir complètement sur une grille. Étalez la crème fouettée sur le gâteau au moment de servir.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus