Groentelasagne met verse lasagnebladen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met Italiaanse groentemix en zelfgemaakte bechamelsaus

Benieuwd hoe je een zelfgemaakte bechamelsaus maakt voor een traditionele lasagne met veel groenten? Met dit recept gaat dat heel makkelijk!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Passata

100 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Suiker

10 gram

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

15 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3176 kJ
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten99.6 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels11 g
Eiwitten25.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Sieb
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tomatensaus maken
2

Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de Italiaanse groentemix en de Siciliaanse kruiden toe en bak 4 - 5 minuten al roerend mee. Voeg de passata en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water toe. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken, of tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Bechamelsaus maken
3

Meet de benodigde hoeveelheid bloem en boter af (zie Tip 1). Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg ⅓ van de melk toe en roer door tot de melk volledig is opgenomen. Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Voeg de melk geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen (zie Tip 2). Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg naar smaak peper toe.

Tip 1: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Tip 2: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk vervolgens door een zeef.

Lasagne maken
4

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop (zie Tip). Bedek het lasagneblad met een dun laagje bechamelsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag bechamelsaus.

Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.

Lasagne bakken
5

Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi krokant korstje heeft.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.