Snel, weinig afwas én om je vingers bij af te likken - wat wil je nog meer? Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en lijkt qua smaak dan ook veel op kabeljauw, het is alleen wat zachter van structuur. De linzen in dit gerecht zijn niet alleen lekker, ze zitten vol eiwitten, ijzer en vitamine B. Linzen zorgen ook voor koolhydraten, daarom is het niet nodig om bijvoorbeeld aardappelen of rijst aan dit gerecht toe te voegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Wortel
100 gram
Prei
40 gram
Spekblokjes
½ blik(ken)
Linzen
1 gram
Schelvisfilet
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peen in kleine blokjes van ½ cm en de prei in fijne ringen.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 – 7 minuten op middelhoog vuur. De peen mag knapperig blijven.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Laat de linzen uitlekken.
Voeg de spekblokjes en de linzen toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.
Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.