Kipfilet in mosterd-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken patatjes en courgette

De mosterd-roomsaus en kipfilet vormen de perfecte combinatie. Je bereidt de saus zelf van culinaire room, mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

65 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Courgette

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Italiaanse kruidenolie

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3723 kJ
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten51.4 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels10 g
Eiwitten38.2 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm (zie Tip). Verhit 1 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, in 25 - 30 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het gerecht dan met de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof. Verhit de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.

Champignons bakken
3

Verhit in dezelfde pan de overige boter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak nog 2 - 3 minuten al roerend. 

Courgette bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere pan op hoog vuur en bak de courgette 6 - 8 minuten, of tot gaar en de courgette begint te kleuren. Breng op smaak met de Italiaanse kruidenolie, peper en zout.

Mosterdsaus maken
5

Blus de champignons af met 50 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de culinaire room toe en laat de saus 5 minuten reduceren (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten, of tot de gewenste dikte is bereikt.

Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer reduceren en/of voeg 1 tl bloem per persoon toe aan de saus en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus. 

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.