De bataat komt voor in verschillende kleurvarianten, maar ken je waarschijnlijk het beste als de knaloranje zoete aardappel. Ondanks de bekende naam is het geen aardappel maar een knol. Vanwege zijn zoete smaak is het een echte allemansvriend. In deze stampppot zorgt de currypasta voor een spannende smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Prei
2 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Groene currypasta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Victoriabaarsfilet
(Bevat Vis)
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bataat. Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Voeg de bataat toe aan de pan met deksel en kook de bataat, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de ui en prei 4 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak nog 6 minuten, of tot de ui en prei zacht zijn.
Voeg de tomatenblokjes en de groene currypasta toe aan de pan met deksel en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Meng er de prei en de ui door en breng op smaak met peper en zout.
Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak de vis 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bataatpuree over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.