Empanada's met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met puntpaprika en tomaat-komkommersalade

Tip voor extra feestelijke empanada's: bestrijk de bovenkant van het deeg voordat ze de oven in gaan met een geklutst ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Vegetarische runderstukjes

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse bladpeterselie

15 gram

Geraspte cheddar

½ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)999 kcal
Energie (kJ)4179 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.1 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag vullen en bakken met je favoriete ingrediënten voor een lekkere snack.

Runderstukjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de rode ui (zie Tip) en de Mexicaanse kruiden tot het begint te geuren (ongeveer 1/2 minuut). Snijd ondertussen de vegetarische runderstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de runderstukjes en de puntpaprika toe en bak 3 – 4 minuten mee.

Tip: Houd je van rauwe rode ui door de salade? Voeg dan de helft van de rode ui toe aan de pan en verwerk de rest in de salade.

Vulling maken
3

Voeg de passata toe aan de pan. Kook het geheel, afgedekt, 8 – 10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat en de mini-komkommer in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Snijd de limoen in parten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met het sap van 1 partje limoen per persoon, peper en zout. Meng de tomaten, de mini-komkommer en de bladpeterselie met de dressing.

Empanada maken
5

Meng de cheddar door de vulling met vegetarische runderstukjes. Gebruik per persoon de helft van de rol quichedeeg. Snijd de delen af en leg op een bakplaat met bakpapier. Duw het deeg met je handen uit elkaar zodat het wat breder wordt (zie Tip). Schep een deel van de vulling op één kant van het quichedeeg en vouw de andere kant over de vulling heen. Druk de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada's 15 – 20 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

Tip: Je kut ook een deegroller gebruiken om het deeg wat verder uit te rollen.

Serveren
6

Serveer de empanada's met de tomaat-komkommersalade.