Skip to main content
Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk
Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk

Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk

Met een Turkse pide en gekarameliseerde rode ui

Net zo vol van smaak als het bekendere "pulled pork", maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. "Pulled" betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 tl

Gerookt paprikapoeder

2 stuk(s)

Gemarineerde kipdrumsticks

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Maiskolf

1 stuk(s)

Turks broodje

100 gram

Peen & kool

25 gram

Mayonaise

25 gram

Volle yoghurt

1.25 gram

Verse bieslook

25 gram

Augurken

25 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5125 kJ
Energie (kcal)1225 kcal
Vetten69 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers39.6 g
Vezels8 g
Eiwitten53 g
Zout2 g

Benodigdheden

Snijplank
Koekenpan
Oven
Dunschiller
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Ovenschaal
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut. Voeg de kipdrumsticks toe, bak in 4 – 6 minuten rondom aan en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Maiskolf en kip in de oven
2

Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maïskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maïskolf in met de knoflookboter en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet deze ovenschaal op dezelfde bakplaat. Bak de maïs en kipdrumsticks 15 – 20 minuten in de oven. Bak de Turkse pide de laatste 3 – 4 minuten mee.

Ui karameliseren
3

Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 – 3 minuten. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 – 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.

Salade maken
4

Meng ondertussen de gemengde kool en peen in een kom met mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn. Snijd de augurken in plakjes.

Kip plukken
5

Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die eruit komt.  Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.

Serveren
6

Snijd de Turkse pide open en beleg met een beetje koolsalade, de geplukte kip, gekarameliseerde ui en een paar stukjes augurk. Serveer met de maïskolf en garneer met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes