Skip to main content
Duitse biefstuk op puree van aardpeer
Duitse biefstuk op puree van aardpeer

Duitse biefstuk op puree van aardpeer

met sperziebonen en kastanjechamignons

Labels:
-30% koolhydraten
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Celery
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knolselder

150 gram

Sperziebonen

10 gram

Kappertjes

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Zalmfilet

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Mosterd

½ el

Olijfolie

⅓ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2063 kJ
Energie (kcal)493 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten14.1 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels14.2 g
Eiwitten29.1 g
Zout1.2 g
Potassium459 mg
Calcium110.9 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Knoflookpers
Aardappelstamper
Koekenpan

Instructies

Vlees bakken
1
  • Smelt 1/4 el roomboter in een koekenpan voor de Duitse biefstuk.
  • Bak het vlees 2 - 4 minuten per kant op middelhoog vuur. (zie Tip)
  • Stamp met een aardappelstamper de aardpeer tot een puree. Voeg per persoon:1/4 el roomboter, 1/2 mosterd en melk, peper en zout toe naar smaak.
  • Schuif het vlees naar 1 kant van de pan en doe de pikante uienchutney in de andere kant van de pan. Bak 30 seconde en blus af met 1 el water per persoon. Roer tot een jus.

Tip: Wil je het vlees rosé van binnen? Bak 1 - 2 minuten per kant. Voor doorgebakken 3 - 4 minuten per kant.

2
Aardpeer koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardpeer.
  • Schil de aardpeer en snijd in plakken.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Kook de aardpeer @P2 CHECK KOOKTIJD GESCHIKT VOOR PUREE. Giet af en laat staan met deksel.
Sperziebonen bereiden
4
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoogvuur. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan en bak de sperziebonen en kappertjes 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met een kopje water en bak, met de deksel op de pan, 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakken. Haal de deksel van de pan en voeg de champignons in de pan met sperziebonen. Bak het geheel 4 - 6 minuten.
5
Serveren
6
  • Verdeel de puree over de borden met het vlees erop.
  • Schep de uienjus over het vlees.
  • Serveer de sperziebonen en champignons ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen