HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCouscous Met Bloemkool En Spruitjes Met Labne En Munt
topBanner
Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt

Couscous met bloemkool en spruitjes met labne en munt

Lees meer

Volgens ons is dit een van de lekkerste manieren om de twee oer-Hollandse groenten bloemkool en spruiten te bereiden: in de oven. Je serveert ze met couscousdie geel kleurt door de kurkuma. De munt welt mee met de couscous, zodat het nog meer smaak kan afgeeft.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiSulfietNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

12 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

400 stuk(s)

Groentemix

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Mosterd, Soja)

1 tl

Gemalen kurkuma

2 tl

Gemalen komijnzaad

80 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd5.9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels15 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de munt fijn.

2

Verspreid de groentemix van bloemkool en spruitjes op een bakplaat met bakpapier en snijd eventueel grote bloemkoolroosjes kleiner. Besprenkel de groenten met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Bak 15 - 18 minuten of totdat de bloemkool en spruitjes lichtbruin zijn. Verwijder de geblakerde losse blaadjes. Bak de laatste 3 minuten het amandelschaafsel mee.

3

Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie en bak de couscous, kurkuma en komijn al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens het grootste deel van de munt toe en zet het vuur uit. Voeg de bouillon toe en laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.

4

Meng ondertussen de labne met de overige munt en bewaar apart.

5

Voeg de groenten en amandelschaafsel uit de oven toe aan de couscous. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de labne.