Skip to main content
Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst
Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

met groenten en chili-mayonaise

Bang bang! Dit recept wordt origineel geserveerd met kip. De naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Ei
Soja
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Mayonaise

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

25 gram

Panko paneermeel

100 gram

Bloemkoolroosjes

3 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Sjalot

Mini-komkommer

Sojasaus

10 gram

Sesamzaad

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3481 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.3 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 °C. Dans le grand bol, mélangez la mayonnaise et la sauce sucrée et pimentée. Mettez la moitié de la mayonnaise pimentée dans le petit bol et réservez. Dans le deuxième grand bol, mélangez la chapelure panko, une pincée de sel et 1/4 cs d’huile d’olive par personne.

Cuire le chou-fleur
2

Mettez les fleurettes de chou-fleur dans le grand bol contenant la mayonnaise pimentée et mélangez bien. Veillez à ce qu’elles soient entièrement recouvertes de sauce. Passez-les ensuite dans le bol contenant la chapelure et mélangez bien jusqu’à ce qu'elles en soient totalement recouvertes. Disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé, puis enfournez-les 20 à 25 minutes (voir conseil).

Tip: Voor een extra crispy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Cuire le riz
3

Émincez ou écrasez l’ail. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu doux dans la casserole et faites-y revenir l’ail 1 à 2 minutes. Versez ensuite le riz et 250 ml d’eau par personne. Faites cuire le riz à couvert 10 à 12 minutes. Réservez-le ensuite hors du feu pour que la cuisson se poursuive 5 minutes. Égouttez si nécessaire (voir conseil).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk in een roerbak of soep verwerken.

Couper les légumes
4

Hachez grossièrement les épinards et, s’il y en a, retirez les tiges trop épaisses. Coupez la carotte en fines demi-rondelles. Taillez l'oignon nouveau en fines rondelles en séparant le blanc du vert. Coupez le concombre en fines rondelles.

Cuire les légumes
5

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la poêle et faites-y cuire la carotte 4 à 6 minutes. Ajoutez ensuite les épinards, le blanc de l'oignon nouveau et la sauce soja. Faites cuire le tout 2 minutes de plus en remuant régulièrement. Préparez ensuite la sauce « bang bang » » en mélangeant le reste de la mayonnaise pimentée au vinaigre de vin blanc.

Servir
6

Servez le riz à l’ail dans des assiettes creuses, disposez les légumes par-dessus, puis terminez par le chou-fleur croustillant. Présentez la sauce « bang bang » en accompagnement et garnissez le plat avec le concombre, les graines de sésame et le vert de l'oignon nouveau.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente en dat is meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen