Skip to main content
Groentecalzone met cherrytomaten en olijven
Groentecalzone met cherrytomaten en olijven

Groentecalzone met cherrytomaten en olijven

met rucola-basilicumsalade

Deze dubbelgevouwen pizza vindt zijn oorsprong net als de gewone pizza in Napels. De calzone is uitgevonden als handige to-go-variant.

Labels:
Vegan
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Turkse groene peper

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

200 gram

Passata

15 gram

Leccino-olijven

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe, Spelt Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)638 kcal
Energie (kJ)2668 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15 g
Vezels13.2 g
Eiwitten19 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220°C. Épépinez le poivron rouge pointu et le piment vert turc, puis détaillez-les en demi-rondelles. Coupez les tomates cerises en deux. Émincez la moitié de l'oignon rouge et coupez l'autre moitié en demi-rondelles.

Préparer la sauce
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites-y revenir l'oignon rouge émincé 1 à 2 minutes. Émiettez le bouillon cube au-dessus de la poêle et ajoutez l'origan séché et la passata. Faites cuire 1 minute à feu moyen-vif et déglacez avec, par personne : 1/2 cs de vinaigre balsamique noir et 1 cs d'eau. Laissez réduire 5 à 7 minutes à feu doux. Remuez régulièrement. Pendant ce temps, émincez les olives lecino en rondelles.

Dérouler la pâte à pizza
3

Pendant ce temps, déroulez la pâte à pizza ronde sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Étalez bien la pâte à pizza avec vos mains ou un rouleau à pâtisserie pour l’élargir un peu. Vous pourrez ainsi la refermer plus facilement plus tard. Coupez ensuite la pâte en deux. Badigeonnez chaque moitié de pâte de sauce tomate en conservant 1 cm de libre sur les bords.

Tip: Het originele recept van het pizzadeeg is speciaal voor HelloFresh aangepast: het bevat nu meer vezels en minder zout! Het resultaat is lekker én voedzaam.

Garnir la pizza
4

Disposez le poivron rouge pointu, le piment vert turc, le reste d'oignon rouge et la moitié des tomates cerises sur la sauce tomate. Saupoudrez-y les olives émincées, puis assaisonnez de sel et de poivre. Pliez la partie non garnie de la pâte sur la partie garnie et appuyez sur les bords pour bien fermer. Repliez ensuite les bords vers l’intérieur. Enfournez la calzone 15 à 20 minutes.

Tip: Heb je bloem in huis? Bestrooi de dichtgevouwen calzone met bloem. Zo krijg je een mooie structuur!

Préparer la salade
5

Hachez grossièrement les feuilles de basilic. Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1/2 cs de vinaigre balsamique noir ainsi que du sel et du poivre. Mélangez-y la roquette, le reste de tomates cerises et le basilic.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

Servir
6

Servez les calzones aux légumes sur les assiettes et accompagnez-les de la salade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla