Skip to main content
Halloumi-burger

Halloumi-burger

met aubergine en paprikapesto

De hoofdrol in deze burger is weggelegd voor halloumi. Deze stevige, Cypriotische kaas kun je door zijn structuur goed grillen – hij smelt namelijk niet, maar krijgt een lekker bruin korstje. Perfect voor op de barbecue dus!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Milk
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

25 gram

Paprikapesto

(Bevat: Milk, Cashewnoten Kan bevatten: Schalenfrüchte, Erdnüsse)

25 gram

Magere yoghurt

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

100 gram

Halloumi

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)606 kcal
Energie (kJ)2535 kJ
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten13.7 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten26.6 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Kleine kom
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd eventuele grote aardappelen door de helft (zorg er wel voor dat je er straks nog plakken van kunt snijden). Kook de aardappelen 8 - 10 minuten.

Sausje maken
2

Mix in een kleine kom de paprikapesto met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng in een andere kom de yoghurt met per persoon 1 tl van het paprika-pestomengsel. Breng het yoghurtsausje op smaak met peper en zout en bewaar apart.

Aubergine bereiden
3

Snijd de ui in dikke ringen van 1/2 tot 1 cm dik. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dik. Leg de uienringen en de plakken aubergine op bakplaat met bakpapier. Besmeer de aubergine met de rest van het paprika-pestomengsel en bak samen met de uienringen 16 -18 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten de ciabatta mee.

Aardappelen bakken
4

Snijd de gekookte aardappelen in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen 12 -14 minuten, of tot ze gaar en mooi bruin zijn. Zet het vuur iets lager wanneer de plakken te snel donker worden (tip).

Halloumi bakken
5

Snijd ondertussen de halloumi in 2 grote plakken per persoon. Verhit in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de halloumi 3 - 4 per kant, tot hij goudbruin is (zie TIP).

Tip: *Halloumi is het allerlekkerst als het warm is, dus bak de halloumi op het laatste moment en beleg daarna meteen het broodje. *Halloumi bakt snel aan, gebruik daarom een pan met goede aanbaklaag en z

Serveren
6

Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de ciabatta open en beleg deze met de tomaat, een plakje aubergine, een aantal uienringen en 2 plakken halloumi per persoon. Schenk er een beetje van de yoghurtsaus overheen en dek af met de bovenkant van de ciabatta. Verdeel de rest van aubergine, uienringen en aardappelen over de borden. Serveer de rest van de yoghurtsaus erbij. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

Garnalenspiezen met mediterraanse bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt
Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

Vegan bao buns gevuld met aubergine en champignons

met cashewnootjes en een frisse komkommersalade
Double veggie - Tostada met kip

Double veggie - Tostada met kip

met een dubbele portie frisse salade van maïs en tomaat
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade
Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Beenham met kruidenkorst uit de oven

Beenham met kruidenkorst uit de oven

met zelfgemaakte saus van ui
Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

met kappertjes, bieslook, dille en ingelegde ui
Vegetarisch gehackt en croûte

Vegetarisch gehackt en croûte

met portobello en cranberrychutney
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Gerookte zalm met ingelegde rode ui

Gerookte zalm met ingelegde rode ui

met gefrituurde kappertjes en verse dille
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en kerstomaten
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Tartaar van tomaat met burrata

Tartaar van tomaat met burrata

met basilicumcrème en pistachenootjes
Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Met mascarpone en grana padano
Pasta alla carbonara aux champignons

Pasta alla carbonara aux champignons

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kalkoenrollade met cranberrychutney

Kalkoenrollade met cranberrychutney

Met geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten
Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Avec des olives, de la coriandre et du citron

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla