Bowl met frisse tonijnsalade en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met frisse tonijnsalade en zoete aardappel

Bowl met frisse tonijnsalade en zoete aardappel

met komkommer-koolsla en munt

In dit recept gebruik je de microgolfoven om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een microgolfbestendige kom of bord nodig. De meeste glazen en aardewerk schalen kunnen gewoon in de microgolfoven. Controleer wel even of deze echt microgolfbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de microgolfoven.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse munt en bieslook

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2562 kJ
Energie (kcal)612 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers28.5 g
Vezels10.6 g
Eiwitten17.8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Film plastique
Grote kom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  • Voeg de zoete-aardappelblokjes, de boter en 1 el water per persoon toe aan een hittebestendige kom (zie Tip). Dek af met vershoudfolie en prik een paar gaatjes in de folie. 
  • Zet de zoete-aardappelblokjes 4 - 5 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand, of tot zacht als je er met een vork in prikt.
  • Verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Bewaar apart.

Tip: Geen microgolfoven? Geen probleem! Verpak de zoete-aardappelblokjes met roomboter in aluminiumfolie en bak 35 - 40 minuten in de oven op 210 graden.

Koolsla maken
2
  • Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn.
  • Meng in een grote kom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, munt en rode kool, witte kool en wortel toe aan de kom en meng met de dressing.
  • Laat de tonijn uitlekken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd of knip de bieslook fijn. Snipper de ui.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Tonijnsalade maken
3
  • Meng in een kom de mosterd met de honing.
  • Voeg de ui, zure room, tonijn, appel en 2/3 van de bieslook toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tonijn in olijfolie niet alleen lekker is, maar ook gezondheidsvoordelen heeft? In olijfolie zitten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren en vitamine E. Dat helpt bij het verlagen van je cholesterol en het versterken van je weerstand.

Serveren
4
  • Verdeel de zoete aardappel over de borden en leg de tonijnsalade erbovenop.
  • Bestrooi de tonijnsalade en zoete aardappel met de overige bieslook.
  • Serveer de komkommer-koolsla ernaast.