Skip to main content
Varkensboerenworst met patatjes en sperziebonen

Varkensboerenworst met patatjes en sperziebonen

en voor ouders: met honing-mosterd dillemayonaise en gebakken ui

4.2
(48)

Dille is niet alleen smaakvol, maar bevat ook antioxidanten en vitamine C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan diverse gerechten.

Labels:
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

¼ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Sperziebonen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3558 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten52.4 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten59.3 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels14.7 g
Eiwitten28.7 g
Zout2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium48.1 mg
Calcium8.3 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de aardappeltjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Boerenworst bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Zet vervolgens het deksel op de pan af en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Dillemayonaise maken
3
  • Voor de ouders: Voeg wat van de sperziebonen toe aan de ui en bak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Houd de overige sperziebonen apart.
  • Snijd de dille fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de mayonaise, honing en mosterd toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voor de ouders: serveer de boerenworst, patatjes en de sperziebonen met ui over borden. Serveer de dillemayonaise ernaast.
  • Voor de kinderen: serveer de boerenworst, patatjes en de sperziebonen over borden. Serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders