Skip to main content
Boerenworst met gebakken aardappeltjes
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen

4.2
(1,8K)

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Voorgegaarde gesneden aardappelpartjes

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

¼ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)861 kcal
Energie (kJ)3601 kJ
Vetten59.6 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten48.5 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels13.4 g
Eiwitten27.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Bak de aardappelen in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Boerenworst bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere pan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.
Dille-mayonaise maken
3
  • Verwarm de pan met ui opnieuw.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise (zie Tip).
  • Voeg per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4
  • Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden.
  • Schep de aardappelen ernaast en serveer de dille-mayonaise erbij.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders