HelloFresh
topBanner
Banaan-slagroomtaart met speculaas- en stroopwafelbodem

Banaan-slagroomtaart met speculaas- en stroopwafelbodem

+/- 10 stukken | Maak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)NotenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd85 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

voor 2 personen

60 g

Speculaasstukjes

(BevatGlutenbevattende granen)

120 g

Stroopwafelkruimels

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

4 stuks

Banaan

1 tl

Gemalen kaneel

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

15 g

Chocoladevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

60 g

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1151 kJ
Energie (kcal)275 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten24 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels2 g
Eiwitten2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Grote wok of hapjespan
Hoge kom
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Smelt 40 gram roomboter in een steelpan op laag vuur. Hak de speculaas- en stroopwafelstukjes fijn tot kruimels. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter. Voeg een snuf grof zout toe en meng goed.Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 cm in, of bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimel-botermengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

2

Snijd de banaan (zie TIP) in plakjes van 1 cm dik. Verhit 20 gram roomboter in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de banaan in 2-3 minuten rondom bruin. Voeg 1 el suiker en 1 tl kaneel toe en bak in 5-6 minuten zacht. Verdeel de gebakken banaan over de koekjesbodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat minstens een uur afkoelen in de koelkast.

3

Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer op tot een stevige slagroom. Verdeel de slagroom evenredig over de taart (zie TIP).

4

Besprenkel de slagroom met de chocoladevlokken en de walnootstukjes en snijd in punten.