Kabeljauw met pastinaak in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en verse tijm

Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in! 

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Pastinaak

150 gram

Aardappelen

5 gram

Verse tijm

6.25 gram

Panko paneermeel

5 gram

Amandelschaafsel

100 ml

Biologische slagroom

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)918 kcal
Energie (kJ)3839 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13 g
Vezels14.4 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel en de helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout.

Koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en per persoon 25 ml slagroom toe. Bewaar de rest van de slagroom voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.

Kabeljauw bakken
3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de helft van de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en de overige tijm toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de rest van de sjalot 2 minuten. Voeg de overige slagroom en aardappel- en pastinaakblokjes toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het geroosterde panko-amandelmengsel dat is achtergebleven in de ovenschaal.