topBanner
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met tomaat, oude kaas en salade

Lees meer

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die ze vroeger veel kweekte was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Aubergine

2 stuks

Tomaat

2 stuks

Knoflookteen

1 pak

Passata

75 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

80 g

Slamix van veldsla, rucola en frisée

5 g

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3161 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola en frisee. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine uit de oven erop. Garneer met het verse basilicum. Serveer met de salade.