Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt verkregen door de pasta rond een stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Passata
50 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
90 gram
Casarecce
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
2.5 gram
Vers basilicum
⅓ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
¼ stuk(s)
Courgette
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 - 5 minuten per kant (zie Tip). Bestrooi met peper en zout.
Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergineplakken ook grillen in plaats van bakken.
Meng ondertussen in een kom de passata en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl Siciliaanse kruiden en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.