Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootse gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!
Ga voor dit klassieke hoofdgerecht voor 2 personen met gerookte zalm, hollandaisesaus en een gekookte eitje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
500 gram
Witte asperges
600 gram
Krieltjes
200 gram
Hollandaisesaus
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
10 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
160 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat: Vis)
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom 2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de krieltjes toe en meng goed. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Kook 1 liter water in een aspergepot of een grote pot met deksel. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal de eieren uit de pot en laat ze schrikken onder koud water.
Tip: Let op! Het topje van de asperge hoef je niet te schillen.
Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Pel de eieren en snijd doormidden. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de gerookte zalm en de eieren op de asperges. Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.