Skip to main content
Andijviestamppot met champignon cordon bleu

Andijviestamppot met champignon cordon bleu

Perfecte winterse maaltijd voor deze tijd van het jaar

3.5
(944)

De cordon bleu is namelijk gevuld met champignons, mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum. Een Hollandse stamppot met een Mediterrane vegetarische cordon blue dus!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Céleri
Œuf
Gluten
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque
Arachides
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre à chair ferme

200 g

Céleri-rave

(Contient: Céleri)

150 g

Chicorée découpée

1 cc

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

1 pièce(s)

Cordon bleu aux champignons

(Contient: Œuf, Gluten, Lait (contient du lactose), Fruits à coque, Arachides, Soja)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

filet

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 cc

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories633 kcal
Énergie (kJ)2648 kJ
Graisses19 g
Graisses saturées5 g
Glucides79 g
Fibres alimentaires23 g
Protéines25 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Poêle à bords hauts
Presse-purée

Instructions

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in parten.
1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in parten. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de helft van de andijvie 5 minuten. Breng op smaak met het grootste deel van de tijm, peper en zout. Zet het vuur uit en houd afgedekt warm.

Bak de champignon cordon bleu.
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de champignon cordon bleu, 4 - 6 minuten.

Voeg de andijvie toe.
4

Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken (zie tip). Roer de mosterd door de puree. Voeg daarna de gebakken andijvie en de overige rauwe andijvie toe en roer door. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer met de champignon cordon blue.
5

Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de champignon cordon bleu.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes