Skip to main content
Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

De groenten bereid je in de oven met verse tijm

4.1
(750)

Parelgerst is een bijzonder ingrediënt. Het is namelijk de volkoren variant van parelgort. Je noemt gerst pas gort als het gepeld is. Gerst heet parelgerst als de korrels tot een rondere vorm zijn geslepen. Door deze parelgerst verwerk je Griekse feta gemaakt op het eiland Limnos.

Tags:
Équilibré
Végé
Allergènes:
Fruits à coque
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Courgette

150 g

Mini-tomates roma

1 bouquet(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

1

Oignon nouveau

10 g

Amandes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)

85 g

Orge perlé

(Contient: Gluten)

50 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

200 ml

Bouillon de légumes

½ cs

Huile d'olive

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2339 kJ
Calories559 kcal
Graisses23 g
Graisses saturées8 g
Glucides65 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines18 g

Ustensiles

Cuisinière
Couvercle
Poêle

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

Snijd de groenten
2

Snijd de courgette in blokjes van maximaal 1 cm. Haal de tomaten van de tros en snijd de tomaten doormidden. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verwijder de onderste cm van de lenteui en snijd in fijne ringen. Hak de amandelen grof.

Meng de groenten in een ovenschaal
3

Meng de courgette, tomaten en helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Smelt de roomboter in dezelfde pan met deksel. Voeg de parelgerst en overige tijm toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer halverwege de lenteui erdoor. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

Meng de groenten en parelgerst
6

Verbrokkel de feta en roer de helft door de parelgerst. Schep de helft van de groenten, inclusief het bakvocht, erbij. Breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.

Garneer met amandelen en feta
7

Verdeel de parelgerst over de borden. Schep de overige groenten bovenop de parelgerst en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes