Skip to main content
Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Met gebakken aardappels en een dressing met tijm

3.9
(10,8 k)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre

100 g

Filet de cuisse de poulet

35 g

Tomates jaunes séchées

75 g

Haricots verts

2 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

50 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre balsamique noir

½ cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories551 kcal
Énergie (kJ)2305 kJ
Graisses20 g
Graisses saturées3 g
Glucides38 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines32 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Couvercle
Bol

Instructions

Bak de aardappelen
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in dunne parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Breng tussendoor op smaak met peper en zout. Zet de laatste 5 minuten het vuur hoog en haal de deksel van de pan.

Snijd de kip
2

Verdeel de kipfilet zo, dat iedereen 1 stuk kipfilet heeft.. Snijd vervolgens elk stuk kipfilet over de lengte in, zodat je deze kunt openklappen en vullen (Let op, snijd de kipfilet niet helemaal door). Snijd de semigedroogde tomaten klein. Vul de snede in de kipfilet met semigedroogde tomaten, vouw dicht en zet vast met 1 - 2 cocktailprikkers.

Bak de haricot verts mee
3

Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan met deksel en bak de kipfilet op middelhoog vuur rondom aan. Bestrooi met peper en zout, dek de pan af en bak nog 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak na 3 minuten de haricots verts met de kipfilet mee.

4

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes, hak de tijmblaadjes zo fijn mogelijk en maak een dressing van de tijm met extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout.

5

Scheur de spinazie klein in een saladekom en voeg de overige semigedroogde tomaten toe.

6

Haal de cocktailprikkers uit de kipfilet en snijd elke kipfilet in 3 – 4 plakken. Voeg de haricots verts toe aan de salade en besprenkel met de dressing.

Serveer de maaltijd
7

Serveer de gevulde kipfilet met de gebakken aardappelen en salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes