Skip to main content
Andijviestamppot met champignon cordon bleu

Andijviestamppot met champignon cordon bleu

Perfecte winterse maaltijd voor deze tijd van het jaar

3.5
(944)

De cordon bleu is namelijk gevuld met champignons, mozzarella, zongedroogde tomaat en basilicum. Een Hollandse stamppot met een Mediterrane vegetarische cordon blue dus!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Selderij
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pinda's
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

150 gram

Gesneden andijvie

1 tl

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Champignoncordonbleu

(Bevat: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

/ per gerecht
Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2648 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten79 g
Vezels23 g
Eiwitten25 g
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in parten.
1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in parten. Kook de aardappelen en knolselderij, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de helft van de andijvie 5 minuten. Breng op smaak met het grootste deel van de tijm, peper en zout. Zet het vuur uit en houd afgedekt warm.

Bak de champignon cordon bleu.
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de champignon cordon bleu, 4 - 6 minuten.

Voeg de andijvie toe.
4

Stamp ondertussen de aardappelen en knolselderij tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken (zie tip). Roer de mosterd door de puree. Voeg daarna de gebakken andijvie en de overige rauwe andijvie toe en roer door. Breng verder op smaak met peper en zout.

Serveer met de champignon cordon blue.
5

Verdeel de andijviestamppot over de borden. Serveer met de champignon cordon bleu.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders