Skip to main content
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s

4.1
(706)

Dit gemakkelijk gerecht breng je op smaak met rode paprikapesto, frisse citroen en verse tijm. De lenteui geeft dit gerecht wat extra pit. De paprikapesto is speciaal voor HelloFresh gemaakt en is gebaseerd op Pesto alla Calabrese uit Zuid-Italië. De pesto is gemaakt van gegrilde rode paprika’s.

Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Noix de cajou
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1

Courgette

1.5

Oignon nouveau

¼

Citron jaune

2.5 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

90 g

Farfalle

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

30 g

Mesclun

60 g

Pesto de poivron

(Contient: Lait (contient du lactose), Noix de cajou Peut contenir : Fruits à coque)

10 g

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories677 kcal
Énergie (kJ)2832.6 kJ
Graisses32 g
Graisses saturées5 g
Glucides76 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines19 g

Ustensiles

Grande poêle
Couteau
Râpe
Poêle
Bol

Instructions

Snijd de groenten
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de lenteui in fijne ringen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de tijm en het citroensap bij de courgette
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette met de tijm en een ½ tl citroenrasp per persoon 5 minuten. Voeg halverwege het grootste deel van de lenteui toe, besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en breng goed op smaak met peper en zout.

Meng de mesclun miet de courgette, farfalle, pesto, balsamicoazijn en lenteui
4

Meng in een saladekom de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui.

Besprenkel de pastasalade met extra vierge olijfolie en citroensap
5

Verdeel de pastasalade over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer hiermee de maaltijd. Besprenkel de pastasalade naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.

Tip! Ben je geen liefhebber van rauwe lenteui? Bak dan alle lenteui mee met de courgette.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes