Skip to main content
Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Farfalle met tonijn in een saus van cherrytomaten

Een pastagerecht met verse tijm en tomaten vol smaak

3.9
(10,8 k)

Voor de tonijn heeft Thomas gekozen voor albacore tonijn die met de hengel gevangen is voor de kust van Californië. Omdat het met de hengel gevangen is, is er geen sprake van bijvangst. Dat levert deze tonijn het MSC keurmerk op voor duurzame visserij. Bovendien is deze tonijn bij Thomas favoriet omdat er olijfolie in het blik zit.

Tags:
Fish
Pasta
Allergènes:
Poisson
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

10 g

Pignons de pin

(Peut contenir : Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

1

Gousse d'ail

1

Échalote

250 g

Tomates cerises rouges

2 bouquet(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

1 boîte(s)

Thon à l'huile d'olive

(Contient: Poisson)

90 g

Farfalle

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

40 g

Radicchio, roquette et laitue

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

2 cc

Vinaigre balsamique noir

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)3059 kJ
Calories731 kcal
Graisses29 g
Graisses saturées5 g
Glucides79 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines35 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Poêle à bords hauts
Bol

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de ingrediënten fijn
3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takjes. Laat de tonijn uitlekken.

4

Kook de farfalle, afgedekt, ongeveer 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe
5

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de cherrytomaten en het grootste deel van de tijm toe en bak 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de tonijn toe.

Mix de slamelange
6

Meng de rucolamelange met de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom.

Garneer de maaltijd met pijnboompitten en tijm
7

Schep de farfalle bij de tonijn en cherrytomaten en verhit 2 minuten.

8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten en overige tijm. Server met de rucolamelange.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes