Skip to main content
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm

4.3
(1,7 k)

Op de informatiekaart van deze week lees je meer over deze reuzengarnalen in een Italiaans jasje. Ben je verbaasd dat de reuzengarnalen bij bezorging nog bevroren waren? Bij garnalen is het belangrijk dat deze direct worden ingevroren, zodat de garnalen goed blijven.

Tags:
Salad
Contains shellfish
Épicé
Allergènes:
Crustacés
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1

Oignon rouge

2

Gousse d'ail

½

Piment rouge

½

Citron jaune

2 bouquet(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

1

Courgette

2 pièce(s)

Crevettes

(Contient: Crustacés)

170 g

Couscous perlé

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

40 g

Roquette

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

350 ml

Bouillon de légumes

3 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2481 kJ
Calories593 kcal
Graisses16 g
Graisses saturées2 g
Glucides73 g
Fibres alimentaires6 g
Protéines32 g

Ustensiles

Couteau
Poêle
Râpe
Poêle à bords hauts
Couvercle

Instructions

Snijd de courgette in blokjes
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap ui. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.

2

Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de reuzengarnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de courgette
3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelouscous al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

Breng op smaak en verhit nog even
5

Voeg de garnalen, inclusief het bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met een ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.

6

Maak de parelcouscous los en scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

Verdeel het gerecht over de borden en serveer
7

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes