Vandaag bereid je een klassieker met zuurkool, appel, romige puree en spekjes. Het perfecte gerecht voor op een koude avond!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Zuurkool
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Appel
25 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Hertenhotdog
(Bevat Mosterd)
½ el
Mosterd
5 ml
[Plantaardige] melk
1.5 el
[Plantaardige] boter
½ el
Bruine basterdsuiker
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Haal de zuurkool uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet (zie Tip). Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Tip: Houd je van iets mildere zuurkool? Spoel de zuurkool in het vergiet dan af met water.
Verhit een grote hapjespan met deksel zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de hertenhotdog en 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten rondom aan.
Voeg de rode ui en appel toe aan de hapjespan met de hertenhotdog en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de zuurkool en de bruine suiker toe. Roer goed door tot alles gemengd is, dek af en laat zachtjes 6 - 8 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout en roer er 1/2 el roomboter per persoon doorheen (zie Tip).
Tip: Vind je de zuurkool nog te zuur? Voeg dan naar smaak meer suiker of boter toe, daar wordt de zure smaak van de zuurkool milder van.
Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de mosterd en een scheutje melk toe. Roer de helft van de spekreepjes door de puree, proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Schep de puree op de borden en garneer met de overige spekreepjes. Serveer met de hertenhotdog en de zuurkool (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Serveer dan 1/2 hertenhotdog per persoon en de helft van de zuurkool. Deze bevatten namelijk veel zout. Wat je overhoudt kun je de volgende dag als lunch eten tussen een knapperig broodje.