Zelfgemaakte tonijnburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte tonijnburger

Zelfgemaakte tonijnburger

Met tomaat-komkommersalade en mayonaise

Vanavond maak je zelf heerlijke tonijnburgers. Omdat wij het belangrijk vinden om tonijn te eten die op verantwoorde wijze wordt gevangen, hebben we gekozen voor Fish Tales. Deze tonijn wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.

Allergenen:
Vis
Eieren
Mosterd
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Gedroogde tijm

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

12.5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten)

1 tl

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3651 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

• Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. • Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

• Halveer de komkommer en schaaf met een dunschiller in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes. • Meng in een saladekom 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon met de honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed. • Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.

Tonijnburgers maken
3

• Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een kom met per persoon 1 eidooier, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl tijm en 1 tl rozemarijn, de panko, peper en zout. Maak per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.

Serveren
4

• Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de tonijnburger en tomaat-komkommersalade. Garneer met het basilicum. Schep er een lepel mayonaise naast.