HelloFresh
Zelfgemaakte tonijnburger

Zelfgemaakte tonijnburger

Met tomaat-komkommersalade en mayonaise

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 356 beoordelingen
Lees meer

Vanavond maak je zelf heerlijke tonijnburgers. Omdat wij het belangrijk vinden om tonijn te eten die op verantwoorde wijze wordt gevangen, hebben we gekozen voor Fish Tales. Deze tonijn wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.

Labels:Quick & easy
Allergenen:VisEiMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Krieltjes

1 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde tijm

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Komkommer

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3651 kJ
Energie (kcal)873 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Krieltjes koken
Krieltjes koken
1

• Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. • Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

• Halveer de komkommer en schaaf met een dunschiller in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes. • Meng in een saladekom 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon met de honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed. • Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.

Tonijnburgers maken
Tonijnburgers maken
3

• Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een kom met per persoon 1 eidooier, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl tijm en 1 tl rozemarijn, de panko, peper en zout. Maak per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.

Serveren
Serveren
4

• Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de tonijnburger en tomaat-komkommersalade. Garneer met het basilicum. Schep er een lepel mayonaise naast.