Skip to main content
Wraps met tempura-garnalen en gefrituurde uitjes

Wraps met tempura-garnalen en gefrituurde uitjes

met regenboogkoolsla met appel en tomaat

4.1
(121)

Het verschil tussen tempeh en tofu is dat tofu wordt gemaakt van sojamelk, terwijl tempeh wordt gemaakt van gefermenteerde hele sojabonen. Dit geeft tempeh een stevigere, meer chewy textuur en een nootachtige, aardse smaak.

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1.5 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Appel

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Gluten, Noten)

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Witte balsamicoazijn

65 gram

Bloem

25 ml

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] mayonaise

75 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4124 kJ
Energie (kcal)986 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten126.2 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels12.3 g
Eiwitten35.6 g
Zout3 g
Potassium367.3 mg
Calcium15.8 mg
Iron0.3 mg
Diep bord
Grote kom
Bord
Keukenpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip).
  • Vul een grote kom met de aangegeven hoeveelheid koud water.
  • Weeg de bloem af en voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de tortilla's in de microgolf te verwarmen. In dat geval hoef je de oven niet voor te verwarmen.

Beslag maken
2
  • Voeg de overige bloem toe aan de kom met water.
  • Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en mix tot een glad beslag.
  • Zet een bord met keukenpapier klaar.
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zorg dat de garnalen rondom bedekt zijn met de bloem. Haal vervolgens door het beslag.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de olie heet is en bak de garnalen 3 - 4 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de garnalen uit de pan, leg op het bord en houd apart.
Tortilla's verwarmen
4
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven (zie Tip).
  • Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.

Tip: Verwarm je de tortilla's in de microgolf? Leg de tortilla's dan op een microgolfbestendig bord en verwarm 30 seconden. Herhaal tot de tortilla's warm zijn.

Koolsla maken
5
  • Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn en mayonaise.
  • Voeg de appel en de koolmix toe. Roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Serveren
6
  • Serveer alle ingrediënten apart zodat iedereen zelf de tortilla's kan beleggen naar smaak.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders