Laat je zelfgemaakte worstenbroodjes glimmen - bestrijk de bovenkant van het deeg met geklutst ei of melk voor ze in de oven gaan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Paarse wortel
½ stuk(s)
Wortel
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
30 ml
Water
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een grote kom de wildzwijnburger, de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon. Zorg dat elke worst even lang is als de bladerdeegstrook en leg de worst er in het midden op.
Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).
Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes afgedekt tot serveren.
Maak in een saladekom een dressing van de mayonaise en per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de geraspte wortel en de overige krulpeterselie door de dressing.