HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWentelteefjes Van Suikerbollen
topBanner
Wentelteefjes van suikerbollen

Wentelteefjes van suikerbollen

met crème fraîche en citroenmelisse

Lees meer

Goedemorgen!

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
2
4
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4
6

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine)

6 gram

Verse citroenmelisse

3 gram

Gemalen kaneel

1 scheutje

Biologische halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

4 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2452 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers41.5 g
Vezels3 g
Eiwitten14 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Garde
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de bovenkant en de onderkant van de Friese reuzebollen eraf. Snijd de citroenmelisse in reepjes.

2

Meng in een ondiep bord de suiker met de kaneel. Klop in een ander ondiep bord de melk met het ei met een garde.

3

Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de suikerbollen door het eimengsel en vervolgens door het suikermengsel. Leg de suikerbollen in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden, serveer met de crème fraîche en garneer met de citroenmelisse.