Skip to main content
Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Met een herfstige twist door de kaneel

Door het toevoegen van noten wordt een gerecht niet alleen lekkerder, maar ook gezonder! Hoe hak je de walnoten uit dit gerecht nou gemakkelijk grof? Leg de walnoten tussen 2 plankjes (of borden) en druk het bovenste plankje aan. Leestip: lees waar de wijnzuurkool wordt gemaakt op ons blog!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½

Appel

20 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

3 gram

Zuurkool

½

Kipmerquezworstje

½ tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2907.9 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten72 g
Vezels14 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was en schil de aardappelen (milva) en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.

Laat de wijnzuurkool uitlekken.
2

Snijd ondertussen de appel (jonagold) in blokjes van ½ cm. Hak de walnoten grof. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet.

Bak de worstjes.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kip-merguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur rondom bruin. Draai vervolgens het vuur lager en bak, afgedekt, nog 8 – 10 minuten.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

Voeg de appel, de helft van de walnoten en de kaneel toe.
5

Schep de uitgelekte wijnzuurkool door de puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg ook de appel, kaneel en de helft van de walnoten toe.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de zuurkoolstamppot en kipmerguezworstjes worstjes over de borden en bestrooi met de overige walnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders