Skip to main content
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Met zoete abrikozen en een mix van wittekool en wortel

3.3
(2,3K)

De merguezworstjes hebben een pittige smaak en zijn gekruid met onder andere harissa. Oorspronkelijk komt het merguezworstje uit de Noord-Afrikaanse keuken. Het recept kan je bekend voorkomen: in 2014 zat een soortgelijk recept in de box en was het een groot succes. Nu hebben we het in een nieuw jasje gestoken!

Labels:
Chicken
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

Handsinaasappel

25 gram

Gedroogde abrikozen

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja)

½ tl

Gemalen kaneel

3

Kipmerquezworstje

Gele paprika

35 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Wittekool en peen

Zelf toevoegen

175 ml

Kippenbouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2774 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten83 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g

Benodigdheden

Rasp
Deksel
Pan
Koekenpan
Kom
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon.

Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
2

Was de sinaasappel grondig, rasp 1 tl sinaasappelrasp per persoon en pers het sap uit. Snijd de gedroogde abrikozen fijn.

Voeg de bouillon aan de couscous toe en laat afgedekt wellen.
3

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, abrikozen, en kaneel in een kom of pan met deksel. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.

bak de kip-merguezworstjes 10 minuten, afgedekt, rondom.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Prik de merguezworstjes op 2 plekken in met het puntje van een mes en bak 10 minuten, afgedekt, rondom.

5

Snijd ondertussen de paprika in dunne repen en vervolgens in blokjes. Scheur de rucola klein.

6

Meng in een saladekom de couscous met de paprika, rucola, wittekool en wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie, 1 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout. Voeg naar smaak extra kaneel toe.

Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak.
7

Verdeel de couscoussalade over de borden. Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip merguez.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders