HelloFresh
topBanner
Marokkaanse bulgur

Marokkaanse bulgur

Met kipworst, verse kurkuma en dadels

Lees meer

In Marokko wordt dit gerecht oorspronkelijk in een stoofpot van aardewerk, een tajine, bereid. Je kunt het ook in een wok of hapjespan met deksel maken. Kurkuma wordt in veel currygerechten gebruikt en geeft een gele kleur aan je gerecht. Heel lekker in combinatie met de dadels, die we al hebben kleingesneden.

Labels:Pittig
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

4 cm

Kurkuma

2 stuks

Turkse groene peper

1 stuks

Wortel

2 stuks

Gekruide kipworst

170 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

30 g

Dadelstukjes

(BevatTraces of Peanuts, Traces of Tree Nuts, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2878.592 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten81 g
Vezels19 g
Eiwitten31 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de groene Turkse peper en snijd klein. Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de kipworst in stukjes van 1 - 2 cm.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de kurkuma en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de bulgur, dadelstukjes en 175 ml bouillon per persoon toe. Dek de pan af en kook de bulgur in 15 - 17 minuten droog op laag vuur. Besprenkel daarna met de witte balsamicoazijn en laat de bulgur afgedekt nagaren.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de vervolgens de kipworst toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de groene Turkse peper, peen en kaneel toe en bak 1 minuut. Voeg de overige bouillon toe, breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de bulgur en kipworst met groenten over de borden.