Skip to main content
Paddenstoelen-mascarponecrème op toast

Paddenstoelen-mascarponecrème op toast

met gekaramelliseerde ui en olijfolie met truffelaroma

De combinatie van aardse paddenstoel met frisse mascarpone en zoete ui is een ware smaakexplosie.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Ui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Tuinkers

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

8 ml

Olijfolie met truffelaroma

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)1942 kJ
Energie (kcal)464 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten35.3 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels5.4 g
Eiwitten8.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 7 - 9 minuten mee, of tot de paddenstoelen goudbruin kleuren.
Paddenstoelencrème maken
2
  • Haal de paddenstoelen uit de pan en voeg toe aan een hoge kom.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid mascarpone en flink wat peper en zout toe.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde crème (zie Tip). Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Tip: Maak je de crème van tevoren? Bewaar de crème dan in de koelkast en laat op kamertemperatuur komen voor gebruik.

Hazelnoten roosteren
3
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster de hazelnoten in een pan zonder olie op hoog vuur in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Ui karamelliseren
4
  • Snipper de rode ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelmatig vuur en bak de ui 10 – 12 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Draai het vuur laag en laat 2 - 3 minuten rustig karamelliseren, of tot de suiker gesmolten en gekaramelliseerd is.
Brood bakken
5
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 schuine baguettesneetjes van 1 - 1 1/2 cm dik per persoon af.
  • Verdeel de sneetjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en zout. Bak de baguettesneetjes 5 - 7 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren en krokant zijn.
Serveren
6
  • Verdeel de baguettesneetjes over de borden en beleg royaal met de paddenstoelen-mascarponecrème. 
  • Snijd de citroen in 8 partjes en knijp 1 citroenpartje per persoon uit over de toastjes.
  • Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma naar smaak en leg de gekaramelliseerde ui erbovenop. 
  • Garneer met de tuinkers en de geroosterde hazelnoten. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders