Skip to main content
Warme appel-havermoutkruimel

Warme appel-havermoutkruimel

Met Griekse yoghurt

4.1
(24)

Goedemorgen!

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Appel

100 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Gemalen kaneel

250 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Honing

25 gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

snufje

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2368 kJ
Energie (kcal)566 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers32 g
Vezels7 g
Eiwitten13 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Oven
Steelpan
Kom
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein.

3

Meng in een kom de appel, gesmolten roomboter, havermout, honing, kaneelen een snufje zout en doe daarna in een ovenschaal. Bak de appelkruimel 10 – 15 minuten in de oven.

4

Verdeel de warme appelkruimel over diepe kommen en serveer met de Griekse yoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders