Kabeljauw met pastinaak in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met pastinaak in roomsaus

met amandelkorst, paddenstoelen en bladpeterselie

Pastinaak is een geliefde wintergroente. Wist je dat hij zoeter wordt bij vorst?

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Pastinaak

150 gram

Aardappelen

5 gram

Verse bladpeterselie

6.25 gram

Panko paneermeel

5 gram

Amandelschaafsel

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

¼ stuk(s)

Citroen

1.6 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)956 kcal
Energie (kJ)4000 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6 g
Vezels14.5 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Rasp de citroen en pers hem vervolgens uit. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de bladpeterselie en per persoon 1/2 tl citroensap en mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en per persoon 25 ml slagroom toe. Bewaar de rest van de slagroom voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.

Kabeljauw bakken
3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan, besprenkel met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de helft van de rode ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de gemengde paddenstoelen en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de rest van de rode ui 2 minuten. Rasp ondertussen per persoon 1 tl nootmuskaat. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en de overige slagroom en toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met peper, zout en per persoon een mespuntje nootmuskaat.

Serveren
6

Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de paddenstoelen erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het geroosterde panko-amandelmengsel dat is achtergebleven in de ovenschaal. Garneer met eventueel overig citroenrasp.