Skip to main content
Warme noedelsalade met koolraap

Warme noedelsalade met koolraap

Met limoendressing en pinda’s

Om ervoor te zorgen dat de koolraap lang goed blijft, is de koolraap niet voorgesneden. Het snijden van de koolraap is even een klusje, maar een goed mes scheelt een hoop. Kijk op ons blog voor tips hoe je harde groenten gemakkelijker snijdt. Koolraap over? Gekookt met een beetje kaneel en suiker is het ook heerlijk.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Koolraap

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½

Prei

¼ blik(ken)

Bonen

¼

Rode peper

¼

Limoen

15 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

75 gram

Boekweitnoedels

(Bevat: Gluten)

25 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)576 kcal
Energie (kJ)2410 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten62 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Rasp
Pan met deksel

Instructies

Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.
1

Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.

2

Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolraap 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 minuten op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Laat de zwarte bonen uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers het sap uit.

Voeg de prei en zwarte bonen toe.
4

Voeg de prei en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Maak de dressing.
5

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Maak een dressing van de rode peper, sojasaus, honing, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en 1 tl kokend water per persoon.

6

Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg direct toe aan de wok of hapjespan. Voeg ook de dressing toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige pinda’s
7

Hak de pinda’s grof. Roer de helft van de pinda’s door het noedels. Verdeel vervolgens de noedels over de borden en bestrooi met de overige pinda’s. Voeg naar smaak extra limoensap- of rasp toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders