Skip to main content
Warme noedelsalade met koolraap
Warme noedelsalade met koolraap

Warme noedelsalade met koolraap

Met limoendressing en pinda’s

Om ervoor te zorgen dat de koolraap lang goed blijft, is de koolraap niet voorgesneden. Het snijden van de koolraap is even een klusje, maar een goed mes scheelt een hoop. Kijk op ons blog voor tips hoe je harde groenten gemakkelijker snijdt. Koolraap over? Gekookt met een beetje kaneel en suiker is het ook heerlijk.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Koolraap

5 ml

Sesamolie

½

Prei

¼ blik(ken)

Bonen

¼

Rode peper

¼

Limoen

15 ml

Sojasaus

75 gram

Boekweitnoedels

25 gram

Pinda's

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)576 kcal
Energie (kJ)2410 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten62 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Rasp
Pan met deksel

Instructies

Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.
1

Schil de koolraap en snijd in blokjes van maximaal 1 cm.

2

Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolraap 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 minuten op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Laat de zwarte bonen uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers het sap uit.

Voeg de prei en zwarte bonen toe.
4

Voeg de prei en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Maak de dressing.
5

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Maak een dressing van de rode peper, sojasaus, honing, ½ tl limoenrasp per persoon, ½ el limoensap per persoon en 1 tl kokend water per persoon.

6

Kook de boekweitnoedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg direct toe aan de wok of hapjespan. Voeg ook de dressing toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige pinda’s
7

Hak de pinda’s grof. Roer de helft van de pinda’s door het noedels. Verdeel vervolgens de noedels over de borden en bestrooi met de overige pinda’s. Voeg naar smaak extra limoensap- of rasp toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met prei, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas
Kung pao kip

Kung pao kip

met paprika, cashewnoten en bruine rijst
Gebakken mihoen met kippendijreepjes

Gebakken mihoen met kippendijreepjes

met Oosterse groenten en kroepoek
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, limoen en verse koriander
Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

Visburger met zelfgemaakte knoflooksaus

met rodekool-komkommer slaw en aardappelblokjes
Vispannetje met kabeljauw, prei en room

Vispannetje met kabeljauw, prei en room

met aardappelpuree
Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

Stoemp van spruitjes en prei met witte worst

met spekjes en piccalilly
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
NL: Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek // BE: Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

NL: Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek // BE: Prei-pastinaakstoemp met varkensworstjes in spek

met zelfgemaakte jus
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Romige kippensoep met orecchiette

Romige kippensoep met orecchiette

met wortel en prei
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, paprika en mais
Courgette-preisoep met verse dille

Courgette-preisoep met verse dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Zwitserse schijf met bospeen-preipuree

Zwitserse schijf met bospeen-preipuree

met zelfgemaakte jus
Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

Pasta met Zweedse-stijl gehaktballetjes in roomsaus

met broccoli, kaas en gomasio
Steak met volkoren-noedelsalade

Steak met volkoren-noedelsalade

met zoete Aziatische saus, limoen en verse munt
Volkoren fusilli met champignonroomsaus

Volkoren fusilli met champignonroomsaus

met bospaddenstoelenpesto, prei en mozarella

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes