HelloFresh
topBanner
Vogelnestjes in tomatensaus

Vogelnestjes in tomatensaus

Met pastinaakpuree

Lees meer

Vandaag staat er een Vlaamse klassieker op het menu: een gehaktbal met een hardgekookt eitje erin, ook wel een vogelnestje genoemd. Ernaast maak je een puree van pastinaak. Doordat deze vergeten groente vrij zoet is, valt hij ook bij veel kinderen in de smaak.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

½ stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuks

Sjalot

125 g

Champignons

300 g

Kruimige aardappelen

150 g

Pastinaak

220 g

Half-om-half gehakt

1 blik

Cherrytomaten in blik

½ kuipje

Tomatenpuree

Verse krulpeterselie & tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3908 kJ
Energie (kcal)934 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels13 g
Eiwitten48 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Steelpan
Snijplank
Mes
Kom
Koekenpan
Ovenschaal
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng een steelpan met ruim water aan de kook en kook 1 ei per persoon hard in 8 minuten. Spoel af onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Bak de ciabatta in 10 minuten bruin. Snijd de krulpeterselie grof. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes.

2

Schil of was de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Doe het gehakt in een kom en breng op smaak met peper, zout en 3/4 van de peterselie. Voeg een half rauw ei per persoon toe verkruimel er 1 ciabattaplakje per persoon over en meng goed. Kneed het gehakt tot het stevig wordt en verdeel het gehakt zodat je per persoon 1 bal hebt. Maak in de gehaktbal een kuil en leg hier voorzichtig het ei in. Trek het gehakt over het ei heen, duw goed aan, zodat het ei in het midden van het gehakt komt en je een mooie bal krijgt.

3

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de pastinaak en aardappel. Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de gehaktballen rondom bruin in 3 – 5 minuten. De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn vanbinnen, maar moeten wel dichtgeschroeid zijn. Leg de ballen in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen samen met de pastinaak in 12 – 15 minuten gaar.

4

Verwarm de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot samen met de tomatenpuree 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de cherrytomaten in blik. Verlaag het vuur en laat 8 minuten sudderen. Ris ondertussen the blaadjes tijm van de takjes.

5

Stamp de aardappelen samen met de pastinaak tot een grove aardappel-pastinaakpuree. Voeg 1/2 el boter toe per persoon en een scheutje melk om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd het vogelnestje open en serveer samen met de aardappel-pastinaakpuree en tomaten-champignonsaus. Garneer met de overige krulpeterselie.