HelloFresh
topBanner
Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

met kikkererwten, feta en tomaat-komkommersalade

Vlees als extra
Lees meer

Labne is een verse kaas, gemaakt van uitgelekte yoghurt. Zijn naam heeft hij te danken aan het Arabische woord voor yoghurt: laban.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

1 stuks

Komkommer

200 g

Gekleurde cherrytomaten

6 stuks

Bruine mini-tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

240 stuks

Kogelbiefstuk

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3607 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels16 g
Eiwitten51 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Sieve
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 2–4 minuten per kant goudbruin. Laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

3

Verpak de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten in de grote kom met de cherrytomaten en de komkommer.

4

Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakken en verdeel samen met de kikkererwtensalade over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.