
Vegetarische nuggets met bietensalade en krieltjes
met gebakken appel en uienchutney
De vegetarische nuggets zijn nieuw in je box! Ze hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!
Labels:
Extra groente
•Veggie
•Klimaatbewust
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
5 stuk(s)
Vegetarische nuggets
125 gram
Gekookte rode bieten
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Pikante uienchutney
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
20 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
½ tl
Honing
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 12 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
- Snijd de rode ui in halve ringen.

2
- Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur glazig.
- Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is.
- Blus de ui af met de chutney. Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

3
- Verhit 1/3 van de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes.
- Verhit daarna de overige roomboter in dezelfde koekenpan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).
Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

4
- Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
- Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise.