Skip to main content
Varkenshaas met mosterdroomsaus en witlof
Varkenshaas met mosterdroomsaus en witlof

Varkenshaas met mosterdroomsaus en witlof

met frisse salade en pijnboompitten

Labels:
Eiwitrijk
Keto
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Witloof

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

2 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Varkenshaas

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Rucola en veldsla

100 ml

Room

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

⅓ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3074 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten59.2 g
waarvan verzadigd38.4 g
Koolhydraten13.7 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels7.6 g
Eiwitten35.5 g
Zout1.7 g
Potassium484.8 mg
Calcium44.9 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Ovenschaal
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de witlof. 
  • Snijd de witlof in de lengte in kwarten. Laat de harde kern zitten zodat de bladen niet losvallen.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
Witlof blancheren
2
  • Blancheer de witlof 30 seconden tot 1 minuut in de pan met deksel.
  • Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Leg de witlofparten naast elkaar in een ovenschaal. Rasp er wat nootmuskaat over met een fijne rasp en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Strooi de geraspte belegen kaas over de witlof. Rooster 13 - 15 minuten in de oven. Zet indien mogelijk de laatste 5 minuten de oven op grillstand.
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in totaal 6 - 10 minuten rondom bruin, of tot gewenste gaarheid (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de saus.
  • Maak ondertussen alvast de salade uit de volgende stap.

Tip: Varkenshaas mag rosé zijn van binnen. Houd je hier niet van? Bak de varkenshaas dan iets langer.

Salade maken
4
  • Meng in een saladekom de slamix met de komkommerblokjes.
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en eventueel zout.
  • Snijd de bieslook fijn.
Mosterdroomsaus maken
5
  • Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/3 bouillonblokje, 1/2 el mosterd, 100 ml slagroom en 1 mespuntje nootmuskaat toe. Breng aan de kook en laat pruttelen tot de gewenste dikte van de saus.
  • Voeg de helft van de fijngesneden bieslook toe.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveren
6
  • Verdeel de varkenshaas over de borden met hierover de mosterdroomsaus.
  • Verdeel de witlof uit de oven over de borden.
  • Garneer de witlof met de overige fijngesneden bieslook.
  • Serveer de salade er naast. Rasp met een grove rasp de parmigiano reggiano over de salade en garneer met de pijnboompitten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes