Skip to main content
Varkensfiletlapje met zoet-pittige chutney, gewokte groenten, noedels en sambal
Varkensfiletlapje met zoet-pittige chutney, gewokte groenten, noedels en sambal

Varkensfiletlapje met zoet-pittige chutney, gewokte groenten, noedels en sambal

Avec des légumes au wok, des nouilles et des graines de sésame

Chutney kent zijn oorsprong in de Indiase en Pakistaanse keuken. Het is een zelfgemaakte vruchtenpuree met kruiden en smaakmakers. Naast scherp, is een chutney ook vaak zoet en een beetje zuur. Deze chutney maak je met ananas, gember en sambal, wat het gerecht lekker pittig maakt.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Ui

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Ananasringen

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Paksoi

50 gram

Noedels

5 gram

Sesamzaad

10 ml

Sojasaus

1 stuk(s)

Varkensfilet

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

½ tl

Sambal

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)597 kcal
Energie (kJ)2498 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui, schil de gember en snijd fijn. Snijd de ananasringen in stukjes en bewaar het sap dat erbij zit. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in dunne repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de bladeren als de stelen fijn en houd apart van elkaar.

Noedels koken
2

Kook de noedels, afgedekt, in 2 - 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes, zonder olie, 3 - 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Chutney bereiden
3

Verhit ½ el zonnebloemolie per persoon in een steelpan met deksel en fruit de ui en gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de ananas met het sap, de sambal, de witte wijnazijn en 2 el water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Houd daarna afgedekt warm.

Groenten bakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie per persoon in de wok of hapjespan en bak de witte stelen van de paksoi en de rode paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bladeren van de paksoi en de noedels toe en breng op smaak met de sojasaus en peper.

Varkensfilet bakken
5

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het varkensfiletlapje met peper en zout en bak 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden. Snijd de varkensfiletlapjes in dunne plakjes en serveer deze bovenop de noedels. Bestrooi met het geroosterde sesamzaad en serveer met de ananaschutney.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Zalm teriyaki met volkoren noedels

Zalm teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst
Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade
Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

met aardappelschijfjes en courgette
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Orzo met rundergehakt in köftekruiden

Orzo met rundergehakt in köftekruiden

met mascarpone, paprika en prei
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping
Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

Platbroodpizza's met gehakt, mozzarella en basilicum

met paprika en tomatensaus
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes
Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

met spinaziepuree, tomaat en verse kruiden
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Geweldige gember-gehaktballetjes

Geweldige gember-gehaktballetjes

met frisse noedelsalade
Snelle garnalencurry met broccolirijst

Snelle garnalencurry met broccolirijst

met paprika
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping
Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

met broccoli in kruidenboter
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, Italiaanse kaas en vers basilicum
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola
Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

Turks gekruid rundergehakt in pitabroodjes

met Turkse groene peper en zoetzure rode kool

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes