Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met Japanse draai van zoetzure komkommer en gomasio

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Haricots verts

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4401 kJ
Energie (kcal)1052 kcal
Vetten59.3 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten87.7 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels13.1 g
Eiwitten36.7 g
Zout5 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Kom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten knapperig (zie Tip). 
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot het spek krokant is.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen. 

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant. Blus in de laatste minuut af met de teriyakisaus.
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuif zout en de haricots verts toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken. 
Komkommer bereiden
3
  • Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat en de komkommer in schijfjes. 
  • Voeg de komkommer toe aan een kom en meng met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Zet opzij en schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de gemberpuree.
Serveren
4
  • Snijd het briochebroodje open en besmeer beide kanten met de gembermayonaise.
  • Beleg met de burger, het krokante spek, de tomaat en de zoetzure komkommer.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige mayonaise.
  • Schep de haricots verts erbij en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!