Skip to main content
Tacobowl met kruidige heekfilet en salsa
Tacobowl met kruidige heekfilet en salsa

Tacobowl met kruidige heekfilet en salsa

met bieten-tortillachips en avocadodip

4.5
(62)

De bieten tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Heekfilet

½ zakje(s)

BBQ-rub

70 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse bladpeterselie

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3615 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.2 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en 225 ml kokend water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat de rijst, afgedekt, 10 minuten nagaren.
Vis bakken
2
  • Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met de BBQ rub (s), peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken.



Tip: Let op: de BBQ rub is vrij pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft van de BBQ rub.

Salsa maken
3
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de ui, de tomaat, de mais en de bladpeterselie toe en meng goed door.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook boordevol antioxidanten en vitamine C.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Leg de heekfilet op de rijst en verdeel de salsa erover.
  • Garneer met de avocadodip en bieten-tortillachips.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Bulgur met kruidige kipworstjes en pompoen

Extra in de 5-maaltijdenbox
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Groene linzen met spinazie, bataat, feta en amandelen

Gezonde winterse maaltijd gegarneerd met verse koriander
Indiase visstoof met verse koriander

Indiase visstoof met verse koriander

Zoet en kruidig gerecht met een romige smaak
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Sugarsnaps met kipfilet en geroosterde sesamzaad uit de wok

Extra in de 5-maaltijdenbox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Wijtingfilet met tomatentapenade, ratatouille en baguette

Met een knapperig meergranenbroodje met een kruidige saus
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden
Lauwwarme pasta-auberginesalade

Lauwwarme pasta-auberginesalade

Een mediterraans recept met pijnboompitten
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

met tomaten in verschillende kleurtjes
Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Kruidige pompoensoep met grana padano en pompoenpitbrood

Het brood is gemaakt van spelt

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Kruidige kippensoep met kokos

Kruidige kippensoep met kokos

met paksoi, wortel en patatjes
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Luxe kalfsstoof met ovenfriet

Luxe kalfsstoof met ovenfriet

met peer-witlofsalade en cranberrychutney
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Kalfsstoof met aardappelpuree

Kalfsstoof met aardappelpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje