HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacobowl Met Kruidige Heekfilet En Salsa
topBanner
Tacobowl met kruidige heekfilet en salsa

Tacobowl met kruidige heekfilet en salsa

met bieten-tortillachips en avocadodip

Lees meer

De bieten tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:FamilieLekker snelNieuwNew
Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Witte langgraanrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Heekfilet

(BevatVis)

1 zakje(s)

BBQ rub

1 blik(ken)

Maïs in blik

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Bieten-tortillachips

80 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten37.0 g
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten93 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers13.0 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7.22 g
Vezels7.22 g
Eiwitten36 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en 225 ml kokend water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat de rijst, afgedekt, 10 minuten nagaren.
2
  • Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met de BBQ rub (s), peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken.



Tip: Let op: de BBQ rub is vrij pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft van de BBQ rub.

3
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de ui, de tomaat, de mais en de bladpeterselie toe en meng goed door.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook boordevol antioxidanten en vitamine C.

4
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Leg de heekfilet op de rijst en verdeel de salsa erover.
  • Garneer met de avocadodip en bieten-tortillachips.