HelloFresh
Tabouleh met varkenshaasreepjes

Tabouleh met varkenshaasreepjes

met paprika en verse kruiden

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 422 beoordelingen
Lees meer

Een klassieke tabouleh maak je met bulgur, ui, tomaat en verse kruiden. Vandaag geef je een eigen draai aan dit Midden-Oosterse gerecht met gekruide varkenshaasreepjes en rode paprika. Voor het vlees gebruiken we kruiden als rozemarijn, tijm, oregano, kardemom en kummel. Kummel is hetzelfde als karwijzaad, dat je misschien kent als 'wilde komijn' – de sterk kruidige en anijsachtige smaak lijkt veel op die van komijn.

Labels:Calorie-focusFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Rode paprika

10 g

Verse koriander, krulpeterselie en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Gemengde sla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Varkenshaasreepjes met gyroskruiden

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2688 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers9.9 g
Eiwitten33 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Bulgur bereiden
Bulgur bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes.

Hakken en mengen
Hakken en mengen
3

Pluk de blaadjes van de takjes munt. Hak de koriander, de krulpeterselie en de muntblaadjes grof. Meng de gemengde sla met de helft van de verse kruiden in een saladekom.

Bakken
Bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes met de rode ui en de rode paprika 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Voeg de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en ½ tl water per persoon toe aan de saladekom. Voeg de bulgur toe en breng de tabouleh op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de tabouleh over de borden en garneer met de gebakken varkenshaasreepjes en de overige verse kruiden.