topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburgerbowl met orzo

Hamburgerbowl met orzo

met pesto, Parmigiano Reggiano en bruschettadip

We hebben de Italiaanse groentemix alvast voor je gesneden. Hierdoor zet je deze heerlijke maaltijd al binnen 15 minuten op tafel!

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Kleine hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Bruschettadip

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3315 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8.5 g
Eiwitten32.7 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Rasp

Instructies

Orzo koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de orzo.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten, giet daarna af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bestrooi de kleine burgers met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten.
  • Draai de burgers om en voeg de groentemix toe. Bak 5 - 6 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
  • Blus af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Kaas mengen
3
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
  • Roer de groene pesto en de helft van de Parmigiano Reggiano door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de kommen of diepen borden.
  • Verdeel de groenten, de kleine burgers en de bruschettadip erover.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.