topBanner
Salade met geroosterde nectarine en halloumi

Salade met geroosterde nectarine en halloumi

met venkel, parelcouscous en linzen

Lees meer

Niks kondigt de zomer beter aan dan venkel. De anijsachtige smaak combineert perfect met de zoete nectarine. Venkel is een echte seizoensheld!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Venkel

2 stuks

Nectarine

85 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Bertolli Extra Vergine Originale Olijfolie

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

1 pak

Linzen

10 g

Verse munt

1 stuks

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 g

Rucola

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3384 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels11 g
Eiwitten40 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snipper de venkel en meng in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

2

Snijd de nectarine in parten. Verdeel de nectarine over een bakplaat met bakpapier. Bak de nectarine 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in plakken.

5

Verhit dezelfde koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de halloumi 3 - 4 minuten rondom krokant. Meng de rucola, parelcouscous, linzen, nectarine, munt, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicodressing en extra vierge olijfolie naar smaak.